Openbare vergadering dorpsraad Ravenstein 5 november in Onder d’n Plag

 

 

Op dinsdag 5 november is er een openbare vergadering in Onder d'n Plag. Er was eerst sprake van een eerdere datum , maar wegens omstandigheden is het verplaatst. Behalve de gebruikelijke mededelingen van de dorpsraad zijn er 2 onderwerpen die centraal staan.

Op deze openbare vergadering  wordt de sociale agenda besproken door Chien Engel van Ons welzijn. Chien komt vertellen wat de sociale agenda inhoudt, deelt wat de hoogtepunten zijn geweest en blikt samen met u vooruit. Op de sociale agenda staan onderwerpen waar inwoners en beroepskrachten de komende maanden en jaren mee aan de slag gaan. Via gesprekken en enquêtes wordt informatie opgehaald over behoeftes van inwoners over welzijn en sociale vraagstukken. Waar liggen krachten, kansen en zorgen voor het dorp of de stad waarin u woont?

Een ander interessant onderwerp, zeker voor de inwoners van Demen en Dieden, is het project de Meanderende Maas dat zeer binnenkort van start gaat. Project Meanderende Maas gaat de dijk van Ravenstein tot aan de sluis bij Lith versterken, de Maas aan Gelderse én Brabantse zijde meer ruimte geven en het gebied mooier en economisch sterker maken. Het gebied wordt door dit project ook beter beschermd tegen hoog water. Op de openbare vergadering zijn Dick Schreuder (Boskalis), Peter Rutten (waterschap Aa en Maas) en Wim Vermeulen (Delgromij) aanwezig, net als de gemeente Oss, met een presentatie van wat het nu allemaal precies inhoudt. Ook kunnen er vragen worden gesteld.

De avond in Onder d'n Plag begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Tot dan!!